В Софийска епархия има много храмове и

...
      В Софийска епархия има много храмове и
Коментари Харесай

Антон Хекимян и кметът на район “Сердика” инж. Тодор Кръстев посрещнаха Петковден на Божествена Св. Литургия в храм "Св. Петка Самарджийска", Орландовци

 

 

 

В Софийска епархия има доста храмове и манастири, отдадени на българската светица Петка-Параскева. Един от тях се намира в столичния квартал „ Орландовци “. Особено тържествено тази година той означи храмовия си празник, защото църквата е актуализирана и благоукрасена. Като нравствен подарък, в чест на храмовия празник, енорията на столичния квартал преди няколко години получи частици от мощите на  св. Петка-Параскева, на св. Екатерина и от Честния Кръст Господен. Светините са подарък на храм „ Св. Петка “ от Доростолска епархия и ще останат в него за безконечни времена и поклонение. Това са следващите светини, които ще се покоят в храма.

 

 

Църковните песнопения бяха изпълнени от софийски псалти.

По време на цялото свещенодействие в храма прииждаше богомолен народ, който се покланяше на донесените светини и отправяше към тях сърдечни молебствия за разтуха, поддръжка и излекуване от заболявания, видя наш кореспондент.

 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР